Skoči na glavno vsebino

O nas

Vrtec Mozirje je postavljen v kraj, ki krasi vhod v eno izmed najlepših dolin v Sloveniji – Zgornjo Savinjsko dolino. Lepote narave, ki jih z radovednostjo spoznavajo otroci in bližina turističnega smučarskega centra Golte ter Mozirskega gaja, znanega po lepotah cvetja, ki se bohoti ob bregu reke Savinje, so prepoznavni obiskovalcem celotne domovine.

Uradni naziv  vrtca JVIZ MOZIRJE OE VRTEC MOZIRJE  je vezan na zavod, v katerem smo združeni z Osnovno šolo Rečica ob Savinji, ustanoviteljici zavoda pa sta Občina Mozirje in Občina Rečica ob Savinji. Zavod je bil organiziran leta 2000 in je pravni naslednik javnega samostojnega vrtca VVZ Mozirje. 

Vrtec ima dve notranji delovni enoti: vrtec Tulipan Mozirje in vrtec Lipa Rečica ob Savinji. V Mozirju na Šolski ulici 25 se nahaja uprava vrtca in sedež zavoda. Pod to streho imamo trenutno deset oddelkov otrok in oddelek popoldanskega varstva in vzgoje otrok. V centru trga na Rečici ob Savinji, ki je oddaljen od Mozirja približno 5km in leži ob vznožju Mozirske planine, je manjša notranja delovna enota s petimi oddelki otrok. V šolskem letu 2014/15 imamo v obeh delovnih enotah 16 oddelkov, v katere je vključenih približno 280 otrok.

Otroci so s svojo odprtostjo, izvirnostjo in prisrčnostjo nepogrešljivi soustvarjalci kulturnih prireditev v obeh občinah in raziskovalci lepot, ki nas obkrožajo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Dostopnost