Skoči na glavno vsebino

SMUČARSKI TEČAJ

V šolskem letu 2019/20 smo v vrtcu Mozirje s pomočjo smučarskega kluba Beli zajec že tretje leto zapored organizirali smučarski tečaj za predšolske otroke. Petdnevni tečaj je potekal v mesecu januarju na Golteh. Udeležilo se ga je 53 najstarejših otrok iz vrtca Mozirje in Rečica.

Namen predšolske šole smučanja je bil, da se otroci navadijo na smučarsko opremo in si pridobijo pomembne spretnosti za razvoj smučarskega znanja.

Po zajtrku smo se z avtobusom odpeljali do Žekovca, od koder smo se z nihalko odpeljali do smučišča na Golteh. Za otroke je to predstavljalo novo izkušnjo in prav posebno doživetje.

Na smučišču so nas pričakali usposobljeni vaditelji smučanja. Prvi dan so otroke razdelili v 5 skupin glede na njihovo predznanje smučanja. Nekateri so se s snegom in smučmi seznanjali prvič, nekateri pa so bili že »izkušeni« smučarji. Skupaj z vaditelji so si nadeli tudi simpatična imena skupin: Jurčki, Beli zajčki,  Srnice in Kozorogi.

Otroci so se na smučarskem poligonu spoznali z novimi oblikami gibanja. Poligon  je bil opremljen s pripomočki, ki služijo tako učenju kot zabavi otrok, trak pa je omogočal otrokom samostojno vožnjo na vrh poligona.

Začetniki so se naučili drseti na smučeh, voziti in zaustavljati v plužnem položaju, tisti z več smučarskega predznanja, pa so se že drugi dan vozili na sedežnici in pogumno zavijali po »pravem« smučišču.

Otroci so bili ves čas tečaja dobre volje, predvsem pa zadnji dan, ko so se s spustom po poligonu pokazali še staršem.

Vsi otroci, ki so se udeležili tečaja so za dosežen uspeh dobili priznanje smučarske šole Beli zajec.

Janja Hrastnik in Brigita Tajnšek

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost