Skoči na glavno vsebino

Potrjena okužba s koronavirusom pri otroku v JVIZ Mozirje OE Vrtec Mozirje, enoti Lipa

Spoštovani starši!

Obveščamo vas,  da smo bili dne, 11. 12. 2020, v jutranjem času obveščeni, da imamo v enoti Lipa, potrjeno okužbo s koronavirusom pri otroku.

Starše otrok, ki so bili v neposrednem stiku z okuženim otrokom, smo o tem obvestili osebno telefonično in preko eAsistenta. Pozvali smo jih, da otroci ostanejo v karanteni na domu in jim posredovali Navodilo za preživljanje karantene na domu. Poleg otrok je bila karantena dodeljena tudi strokovnima  delavkama v tej skupini. Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec.

Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. Po vrnitvi otrok, ki bodo v karanteni, bodo morali starši pri ponovnem prihodu otroka v vrtec, izpolniti izjavo, ki je dostopna v vrtcu.

V želji po čim uspešnejšem obvladovanju virusa, vas prosimo, da v vrtec vodite le zdrave otroke. Pozorni bodite na njihovo zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov, otroka takoj obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila.

Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka (uporaba zaščitne maske in razdalja). Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja.

Ostanite zdravi!

Mateja Glušič, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost