Skoči na glavno vsebino

LIKOVNA KOLONIJA 2023

Po celem tednu deževnega obdobja smo se 13. maja zbudili v sveže, sončno jutro. Dan se je ob vseh tedenskih skrbeh, če bomo sploh lahko organizirali že 15. Likovno kolonijo »S čopičem po gaju«, pričel idealno. 35 otrok, 22 mentorjev in 5 vrtcev iz Savinjske regije je v soboto ob 10. uri pričelo ustvarjalni dan na vstopni točki. Zaposleni mozirskega vrtca smo jih že nestrpno pričakovali in glede na nestanovitno vreme upali, da bo čim manj odpovedi in čim več zadovoljnih obrazov.

Vse prisotne je najprej nagovorila ravnateljica,  nato pa so se z vodji Likovne kolonije odpravili na ogled šestih točk, ki so bile predvidene za ustvarjanje. Letos so otroci risali z ogljem Pustno asfaltno bazo; s kredami so slikali kapelico sv. Valentina; z voščenkami Začarano vas; s svinčnikom kozolec in na koncu z akvareli še mozaik grede. Pri vsaki točki sta jih čakali dve strokovni delavki, ki sta jim razdelili material za ustvarjanje. Časa za ustvarjanje so imeli skoraj dve uri. Povprečno pa so mladi ustvarjalci, stari od 4 do 6 let, ustvarili 2 deli, ki smo jih razstavili v kozolcu ob  najstarejši mozirski hiši v kateri so uredili šolsko učilnico in ima  tako kot kozolec status dnevnega centra za osnovne šole. Tam smo se ob 12. uri vsi skupaj zbrali, se okrepčali z malico in si ogledali nadvse humorno igrico »A JE TO«.  

Ob koncu so vsi otroci in tudi mentorji prejeli potrdila o sodelovanju. Obljubili pa smo si, da se prihodnje leto zopet vidimo, saj smo se skupaj imeli zelo lepo. Slike z Likovne kolonije  si bomo še nekaj časa lahko ogledovali v trgovini Spar v Mozirju in v pritličju ter prvem nadstropju Upravne enote.

Tanja Klemenšek Rakun in Andreja Čopar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost