Skoči na glavno vsebino

Z GOZDARJI SKOZI GOZD

Ptički že čivkajo in žabe že kvakajo, da otroci iz vrtca Mozirje veliko časa preživijo v gozdu, saj ga imamo pred nosom, ponuja pa nam pravo bogastvo za izvedbo najrazličnejših dejavnosti.

V torek, 6. junija 2023, sta naše dopoldne obogatila gozdarja iz Zavoda za gozdove Slovenija – OE Nazarje. Gozdarka Maja Vrčkovnik je skozi gozd popeljala skupino Zajčki, gozdar Marijan Denša pa skupino Veverice. Dež, ki je že pošteno namočil gozdna tla in ki je padal tudi ta dan, nam ni preprečil sprehoda. Pravzaprav je vse to še samo obogatilo doživetja. Opremljeni v škornje in palerine smo vzeli pot pod noge. Gozdarja sta nas spodbujala k opazovanju, poslušanju, vonjanju, tipanju. Presenečeni smo ugotovili, da so kljub dežju ptički glasno peli. Našli smo nekaj polžev, tipali različna lubja, mah, prepoznavali zajčjo deteljico in okušali vršičke. Preštevali smo, kako stara so drevesa in poiskali drevo, ki je staro toliko kot otroci. Zmečkali smo iglice jelke in začudeni spoznali, da diši po mandarinah. Pravi užitek in hkrati izziv je bil tudi hoja po resnično premočenih gozdnih tleh, ki so na posameznih predelih bili pošteno blatni in so bolj spominjali na potoček, kot pa na gozdno pot. Vsi smo bili deležni vrste občutkov, izkušenj in doživetij, ki so krepile našo čuječnost.

V današnjem času je pravo mojstrstvo ustaviti se in začutiti sebe ter svet okoli nas. Pod vodstvom gozdarjev nam je to uspelo in hvaležni smo za to izkušnjo.

                                                                                                                Anja Brecl                                                 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost