Skoči na glavno vsebino

Senčno gledališče »Buča Debeluča«

Ko se pričnejo barvati listi, odpadati z dreves in narava dobi zjutraj ponekod že belkasto odejo od slane, takrat je čas, da pospravimo pridelke na zemlji. Tudi v vrtcu je čas za jesenske dejavnosti. Narava nam je tako blizu, na dosegu roke, naše ideje pa se poigravajo s tem kako jo kar najbolj zanimivo približati otrokom. Tako smo se letos po dolgem času spomnili še na senčno gledališče.

 Vzgojiteljice smo za otroke najstarejših skupin pripravile senčno lutkovno predstavo z naslovom Buča Debeluča. Igro smo povzele po knjigi, ji dodale efekte klasične glasbe in prijazno povabile otroke, da si jo ogledajo. Ker je bil odziv zares prijeten, smo se odločile, da igro predstavimo prav vsem otrokom vrtca. Tako so nas pri najstarejših v igralnici obiskali tudi najmlajši obiskovalci vrtca. Skupaj smo jokali, ko je bučo pojedla divja svinja. Solze pa so se kmalu posušile, ko smo si ob koncu lahko ogledali in potipali lutke.

            Naše predstave v vrtcu nam popestrijo dneve, otroci preko njih spoznavajo različno literaturo preko njih pa doživljajo tudi lutkovno vzgojo. Kljub obilici priprave in prirejanja teksta in glasbe, se na koncu vedno razveselimo otrok, ki v garderobi še nekaj dni staršem razlagajo kaj so lepega na predstavi doživeli.

                                               Pripravile: Tanja, Nevenka, Ema

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost