Skoči na glavno vsebino

SMUČARSKI TEČAJ NA GOLTEH

Tudi letošnjo zimo so imeli predšolski otroci v obeh enotah vrtca Mozirje priložnost, da se udeležijo petdnevnega tečaja smučanja na Golteh. V enoti Tulipan je bilo vpisanih 40 otrok in v enoti Lipa Rečica ob Savinji 18 otrok. Število se je malce znižalo zaradi bolezni. Prvi termin od 15. do 19. januarja se je zaradi neugodnih vremenskih razmer prekinil, zato so se v četrtek in petek pridružili drugi skupini, ki je imela tečaj od 22. do 26. januarja. Vreme nam je v tem terminu dobro streglo in vsi otroci so se naučili osnov smučanja.

Po zgodnjem zajtrku so se oblekli in opremili s telovniki ter se podali na avtobus. Vožnja je bila vselej zanimiva in prekratka. Nestrpno so čakali na vožnjo z gondolo, kjer so odštevali, kdaj nas bo spet zaguncalo. K sreči so bili ostali potniki v gondoli razumevajoči in jih je veselje otrok nasmejalo. Na Golteh so jih pričakali učitelji smučanja, jim pomagali pri obuvanju in opremljanju s čeladami. Skupaj so odšli po smuči in jih nesli do proge, kjer so si jih nataknili, pogumno stopili na tekoči trak in se odpeljali na vrh. Tam so se ogreli in sledili navodilom izurjenih vaditeljev, ki so jim pokazali, kako pravilno smučati, zavijati in se ustaviti. Do konca tedna so se že skoraj vsi peljali s sedežnico in se spustili po strmini. Bili so ponosni in veseli.

Zadnji dan so jih prišli gledat in vzpodbujat starši, stari starši, bratci in sestrice ter pokazali navdušenje in ponos.  Vsi udeleženci so si prislužili priznanja, predvsem pa so dobili izkušnje in znanje, ki jim bo ostalo v spominu za vse življenje.

 

Strokovne delavke vrtca Mozirje

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost