Skoči na glavno vsebino

1,2,3………135

Pust je čas, ko lahko postanemo vse kar si želimo in tako domišljiji prepustimo prosto pot. Tradicionalne pustne priprave so se v našem vrtcu pričele že v mesecu januarju s pustnimi delavnicami. Pridno smo lepili in barvali, skupaj ustvarjali skupno pustno masko – domine.

No pa smo dočakali pustni čas. V ponedeljek,12.2. smo se s skupino starejših otrok odpravili na otroški pustni karneval na Ptuj. Tam ni bilo Mihov, Oskarjev in Maruš, bile oa so sončnice, ovčke in kurenti. Vsi veseli smo rajali in peli, ter se utrujeni vrnili v vrtec. Pustni torek je že zjutraj zbudil pikapolonice, enoroge in gasilce. Po hodnikih in igralnicah so brenčale čebelice, mijavkali mucki in skakali zajčki. Dopoldan so nas obiskali Mozirski Pustnaki. Skupaj smo zapeli in zaplesali. Sprehodili smo se po Mozirju in preganjali zimo. Ko smo se vrnili v vrtec smo te kostume pospravili in si nadeli skupno masko “ Domine”.

Popoldan smo se udeležili pustne povorke. Skupina najmlajših na povorki je bila dooolgaa. Na koncu smo se posladkali in se razšli s sladkimi belimi brki na robu ustnic.

Tako, pustne maske smo se potrudile, da preženemo zimo in prikličemo pomlad. 

               

                                                                                   Nevenka Anzelc Gostenčnik in vzgojni kolektiv vrtca

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost