Skoči na glavno vsebino

Iz malega raste veliko

Minilo je leto dni in spet je prišel čas, ko smo v vrtcu LIPA na Rečici organizirali našo, sedaj že tradicionalno prireditev z naslovom »IZ MALEGA RASTE VELIKO«.

V marcu – mesecu družine, so v posameznih oddelkih potekale številne dejavnosti na to temo, poleg tega pa smo se pričeli v vseh petih oddelkih intenzivno pripravljati na samo prireditev. Otroci so se vseskozi veselili, da bodo nastopali, zato so pridno in z veseljem vadili. Za nas ni majhnih korakov, vse kar naredimo je veliko. Tako smo v četrtek, dne 4.4.2013 ponosno stopili na oder kulturnega doma. Povabili smo starše, sorodnike, predstavnike občine, vrtca Mozirje in osnovne šole Rečica tudi vse tiste občane, ki radi gledajo in prisluhnejo najmlajšim. Z veseljem so pokazali, kaj so se v vrtcu novega naučili in kako je prav vsak posameznik pomemben člen naše skupnosti, v kateri se trudimo, da bi kar najbolj uspešno sobivali, ustvarjali in se dobro počutili.

Ko so s svojimi še negotovimi koraki korajžno stopili na oder skoraj še dojenčki in pomahali v pozdrav, so gotovo očarali svoje starše in vse druge obiskovalce. Prav tako so bili prisrčni nastopi ostalih skupin. Pokazali so nekaj raznolikih in zanimivih točk: deklamacije, pesmice in seveda ples, brez katerega si ne predstavljamo našega življenja, saj lahko preko njega izrazimo svoja čustva, se sprostimo in oblikujemo pristne človeške odnose. Z lepimi pesmicami se je, ob spremljavi klavirja in kitare, predstavil tudi naš pevski zbor. S solo izvedbo se mu je pridružila še pevka Saša Zamernik, trenutno naša praktikantka.

Na koncu je vse prisotne v dvorani nagovoril predstavnik sveta staršev gospod Ugovšek Dejan in se zahvalil vsem nastopajočim ter strokovnim delavkam, ker smo staršem, kot se je sam izrazil, polepšali popoldne.

Z aplavzi in prijetnim vzdušjem, ki ga je bilo čutiti iz dvorane, smo dobili potrditev, da smo naredili nekaj dobro, zato verjamem, da smo se ob zaključku vsi prijetno počutili. Če smo z otroško prisrčnostjo, iskrenostjo, igrivostjo in sproščenostjo res popestrili četrtkovo popoldne številnim obiskovalcem naše prireditve, potem je naš namen dosežen.

Danica Verbuč, vzgojiteljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Dostopnost