Skoči na glavno vsebino

Že 9. »S čopičem po Gaju«

Vrtec Mozirje je obdan s številnimi lepotami, mednje prav gotovo štejemo tudi Mozirski gaj. Kolektiv obeh enot našega vrtca že vrsto let tam organizira likovno kolonijo, letos že 9. po vrsti. Tokrat smo namesto spomladanskega termina povabili vrtce celjske in šaleške regije v mesecu septembru. Takrat poteka v parku tudi razstava buč, tako da so lahko v eni izmed tehnik otroci upodabljali tudi te.

Povabilu se je odzvalo 7 vrtcev, in sicer vrtec Nazarje, Rečica, Ljubno, Gornji Grad, Bočna, Velenje in seveda tudi naš vrtec. V soboto, 27. septembra smo se ob 10-ih zbrali v parku, kjer nas je najprej nagovorila ravnateljica Mateja Glušič. Poudarila je, da gre pri likovni koloniji predvsem za to, da otroci spoznavajo, doživljajo, uživajo in ustvarjajo v likovni umetnosti, obenem pa razvijajo pozitiven odnos do okolja, občutek pripadnosti, povezanosti. Nato smo si skupaj ogledali ustvarjalne točke, nakar so se ustvarjalci razporedili po parku. Enajst mentoric je spodbujalo 23 otrok starih od 4 do 6 let. Ponujenih je bilo šest različnih tehnik, vsaka pri drugem motivu.

Tako so lahko otroci:
  • z ogljem risali kapelo,
  • s svinčnikom avto iz šib,
  • s kredami so lahko naslikali buče,
  • s tempera barvami čebelnjak,
  • japonski vrt so lahko upodabljali z akvarelnimi barvami,
  • v jajčno emulzijo pa so praskali podobo mlina.

Otroci so ustvarjali med 10.30 in 12. uro; večina se je preizkusila v vsaj dveh tehnikah.

Zatem smo se vsi skupaj zbrali pri Okrepčevalnici »Ribič«, kjer so se otroci in njihovi mentorji najprej malo okrepčali in si ogledali igrico Suknja za ježka v izvedbi strokovnih delavk vrtca Rečica. Na koncu je ravnateljica podelila še priznanja mentorjem in njihovim otrokom in jih tako nagradila za sodelovanje ter jih povabila k ustvarjanju tudi v prihodnosti.

Razstavo likovnih del si je bilo možno ogledati v vrtcu Mozirje, in med 29.9.2014 in 3.10.2014.

Anja Brecl

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Dostopnost