Skoči na glavno vsebino

PREDPRAZNIČNE DELAVNICE ZA BABICE IN DEDKE V ENOTI LIPA REČICA OB SAVINJI

Po nekaj letih premora zaradi epidemioloških razmer, smo letos ponovno lahko organizirali predpraznične delavnice za babice in dedke in skupaj z njimi okrasili naš vrtec. Delavnice so potekale v dveh delih. Prvi del je potekal v četrtek, 1. 12. 2022 v skupinah starejših otrok Čebelice in Muce. Pripravili so krajši kulturni program v avli, nato pa v igralnicah pripravili vse potrebno za izdelovanje dekoracije za panoje. Risali so hiše na rjav papir, lepili kroge iz filca na smrečice ter s servietno tehniko na kozarce naredili prelepe svečnike

Otroci mlajših skupin Žabice, Medvedki, Polžki in Črički pa so imeli delavnice v četrtek, 8. 12. 2022. Skupina Žabice je prikazala gibalno rajalno igro Beli muc ter deklamacijo Bacili. Nato smo babice in dedke spodbudili, da so zarajali s svojimi vnuki na pesem Ringa ringa raja, božiček že prihaja.  Po tem so krožili v igralnicah in izdelovali okraske za jelko iz slanega testa, svečnike iz slanega testa in perlic ter jelenčke iz krožnikov.

Oba popoldneva sta bila dobro obiskana, polna smeha, veselja in dobre volje. Skupaj smo se imeli zelo lepo in naš vrtec je praznično okrašen notri in zunaj. Se že veselimo prihodnjih podobnih dogodkov.

Vsem želimo lepe, mirne božično novoletne praznike in srečno v letu 2023!

 

Strokovne delavke vrtca Mozirje enota Lipa Rečica

 

  

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost