Skoči na glavno vsebino

Obisk Unatove kmetije

Lepega jesenskega dne smo se otroci iz oddelkov mišk, lisičk in zajčkov iz vrtca Mozirje odpravili na obisk Unatove kmetije na Prihovo ter tako obeležili Evropski dan brez avtomobila.

Na kmetiji so nam pripravili topel sprejem. Na dvorišču so nas pričakale buče, koruza ter preša za stiskanje jabolk, izpod katere je tekel svež jabolčnik. Po uvodni predstavitvi jesenskih opravil na kmetiji, smo se razdelili v skupine in lotili jesenskih kmečkih opravil. Tako smo se preizkušali v spretnostih ličkanja in čiščenja buč. Obisk smo zaključili z ogledom domačih živali na kmetiji. Vseskozi pa smo imeli možnost opazovati »prešanje« jabolčnika katerega smo seveda tudi okušali. Otroci smo se pri opravilih zelo zabavali, da pa nam je delo teklo bolje od rok je poskrbel harmonikar Primož Zvir, saj smo ob zvokih njegovih viž delo združili s prešernim petjem. Polni čudovitih vtisov smo se preko Pahtina vrnili nazaj v vrtec in nova doživetja obujali še naslednje dni.

Zahvaljujemo se družini na Unatovi kmetiji za prijazen sprejem in zabavno – poučno dopoldne, ki smo ga preživeli na njihovi kmetiji.

Vzgojiteljica Sonja Miklavc

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Dostopnost