Skoči na glavno vsebino

Začni z malim in nadaljuj počasi

Pridelava zelenjave in sadja na domačem vrtu ima številne ugodne učinke na nas, naše življenje in okolje. Če uživamo doma pridelano zelenjavo, vemo, kako je bila vzgojena in kaj v resnici uživamo. Prav tako lahko prihranimo nekaj denarja, obenem pa poskrbimo za boljše počutje.

Spomladi, poleti in jeseni, ko so ugodni vremenski pogoji, se naše bivanje iz notranjih prostorov preseli na vrt, igrišče, gozd… Vse to  postane neposredni podaljšek našega bivanja.  Rastline, ptičje petje, sončni žarki in božanje vetra nam bodo pomagali, da se bomo prijetneje počutili.

Že vrsto let se poslužujemo elementov Reggio Emililia, otroci skrbijo za »naš« vrt« že tretje leto z velikim veseljem. Nekako smo spoznali osnove vrtnarjenja, dosegli višjo stopnjo zavesti za skrb za okolje in vrt. Lahko rečemo, da smo »odrasli«.

Okrog Našega vrtca imamo še nekaj neizkoriščene zelenice. Ta košček se nahaja na »hribčku«, obsijanim s soncem, malo odmaknjenim od dogajanja . »Beseda je dala besedo«, odločitev je padla!

Odločili smo se, da bomo napravili vrt : SONČEK. Ideja o obliki vrta nekako sovpada s prostorom, ki je na razpolago. Na podlagi »razgovorov«, ogledov, smo pričeli z zbiranjem materiala za gradnjo vrta. Gozd je postal naša stalna točka delovanja, tudi »gozdni škrat« nas že pozna, saj vsi otroci z vrtca radi poskrbimo tudi za njegovo »hiško«.

DA BOMO NAŠ VRT DOKONČALI SO NAM IN NAM ŠE BODO PRISTOPILI NA POMOČ STARŠI, KI NAM VEDNO STOJIJO OB STRANI, ZA KAR SMO JIM NEIZMERNO HVALEŽNI. PONOSNI SMO TUDI NA OSTALE PRIJAZNE LJUDI, KI NAM NIKOLI, RESNIČNO NIKOLI NE ODREČEJO POMOČI.

MARSIKDO NAM SAM PONUDI POMOČ, KAR JE V DANAŠNJEM ČASU ZLATA IZJEMA. PONOSNI SMO NA »NAŠE KRAJANE«, IZJEMNO PRIJAZNE LJUDI!

 

P.s.

Na vzpetini, nad šolo, naš vrtec stoji,
v njem biva mnogo prijaznih, »malih« ljudi,
Če slučajno pot zanese Vas, se ustavite pri nas. 

Pokazali Vam bomo, kaj znamo, kaj imamo,
z veseljem kaj zapeli in si vedno za Vas čas vzeli!
Če pa kakšno novo idejo imate, 
Vedno so za Vas odprta našega vrtca »vrate«! 

Otroci in kolektiv Vrtca Mozirje:
Nevenka Anzelc Gostenčnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Dostopnost