Skoči na glavno vsebino

31. maj – Svetovni dan športa

V vrtcu Rečica se skupaj z otroki trudimo biti čim bolj telesno-gibalno aktivni in pravimo, da smo »fitki«, ker se zelo radi gibamo. Poznamo že veliko športnih disciplin, športnikov, športnih rekvizitov…,zato je 31. maj – svetovni dan športa za nas prav poseben dan.

Letošnje leto smo se odločili,da bomo pri gibalnih dejavnostih še posebej sodelovali in sicer med posameznimi oddelki. Dva oddelka druge starostne skupine sta vodila pri gibanju otroke iz treh oddelkov prve starostne skupine.

Seveda so se strokovne delavke  s starejšimi otroki  prej pogovorile o primernosti gibalnih vaj za mlajše otroke, čeprav so otroci igre in sredstva lahko izbrali po svojih željah. Namen takšnega načina dela je bil medsebojno sodelovanje otrok, spoštovanje prijateljev in skrb za manjše otroke, ki še niso tako samostojni in telesno gibalno razviti. Starejši otroci so s ponosom učili mlajše ter tako pridobili tudi na  odgovornosti, samozavesti, medsebojni komunikaciji…

Športno gibalne aktivnosti so potekale v igralnicah, na vrtčevskem igrišču in tudi na velikem športnem igrišču, ki je malo bolj oddaljen od vrtca.

Pri najmlajših  dveh skupinah so spoznali  in se igrali s fit didaktičnimi  gibalnimi sredstvi: penasti črvi in penastimi  žogami. Gibalne naloge, kot so kotaljenje žog, metanje žog v zrak, metanje žog na cilj, podajanje v sedečem položaju, so bile lažje.

Na športnem igrišču smo izvajali že prave športne discipline: tek za ogrevanje in gimnastične vaje, v osrednjem delu pa igre s padalom. Za zaključni del so otroci izvajali rajalno gibalne igre: Bela,bela… Abraham ma…

Tako smo preživeli prečudovito športno dopoldne dobre volje in prijetno utrujeni.

Fit koordinator: Jožica Ermenc

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Dostopnost